2020(e)ko urtarrilaren 17(a), ostirala

Halloween Sukaldaritza

Halloween sukaldaritza
Hauek dira janari tipikoak:
  • Candy apples 
  • Bonfire toffee 
  • Barmbrack 
  • Pão-por-Deus 
  • Dolci dei morti
  • Pan de muerto
  • Huesos de santo
Candy apples errezeta
  • Osaiak:
  • 3 sagar txiki 
  • 205 g azukre 
  • 75 g ur 
  • 70 g arto almibarretan
  •  elikagaien koloratzailea saldu gabeko gurina
Gozokiak prestatzen ditugu. Kazola batean azukrea,
ura eta arto almibarrea botatzen ditugu.
Koloratzaile gorria gehitzen dugu, kasu honetan
gel koloratzailea erabili nuen, baina edozein mota
erabil dezakezu. Zenbatekoa lortu nahi duzun
intentsitatearen araberakoa izango da.
Irakiten uzten dugu bero suan eta gero,
su ertain-suetan irakiten uzten dugu.
Tenperatura kontrolatzeko termometro bat beharko dugu.
Termometroak 150 ºC-ra iritsi behar du.
Tenperatura hori lortzeak 20 minutu inguru iraungo gaitu.

Sagarretan ebaki txiki bat egiten dugu makila bat
errazago sartu ahal izateko izozki mota bat.
Barazki papera hedatu genuen gurina saldu gabe.
Bainatu pixka bat sagarrak karameluan eta utzi
lehortzen barazki paperaren gainean.
Karamelu geruza ez da oso lodia izan behar.

Azoketakoak baino aberatsak edo gehiago dira!
Jakina, oso garrantzitsua da kalitatezko sagarrak erostea,
Fuji mota erabili nuen eta oso onak ziren.




iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina